вівторок, 27 березня 2012 р.

Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає

        Стало доброю традицією, що місяць березень, відкриваючи нам весну, водночас приносить свята,  присвячені дитячій книзі. Привернути увагу дітей до високохудожніх творів, відродити читання як духовну потребу й має на меті Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цього року районна бібліотека для дітей підготувала багато змістовних заходів для наших користувачів. Відкриття Тижня відбулося 19 березня в районній бібліотеці для дітей. Були запрошені учні 3-х класів CШ № 1. Для них проведені: День казки  “Гарна книжечко засяй, дітям казку прочитай”, розважально-пізнавальна програма “Казковий калейдоскоп”.




        20 березня у стінах районної бібліотеки для дітей пройшов День читання “Хай до тебе зі сторінок книжок прийдуть казки таємничі, веселі смішинки і пригоди фантастичні”. Учні 1-А класу СШ № 5 побачили театралізоване дійство. Разом з ведучою Валентиною Гладун, тіткою Казкаркою (Реною Кулініч), лікарем Айболитом (Валентиною Бруєвою) перегорнули сторінки книги — іменинниці. Діти побували в Країні “Книгомудрія”, на станціях “Загадковій”, “Віршованій”, “Бережливій”, “Пісенній”. Вони читали віршики, співали пісень, відгадували загадки.
Третій день Тижня - День байки, пройшов 21 березня у ЗОШ № 3. Для учнів 6-Б класу (керівник Мірошниченко Н.І.) працівниками районної дитячої бібліотеки були проведені літературні посиденьки “Читаємо залюбки байки”.

          Місія бібліотеки - стати для кожної людини різного віку і різних фізичних можливостей гостинним книжковим домом, де вони можуть отримати різноманітну інформацію, розкрити свої таланти і здібності, прилучитися до світових , духовних і культурних цінностей. 22 березня до районної дитячої бібліотеки були запрошені діти з реабілітаційного центру. Для них була проведена екскурсія по бібліотеці. Працівники показали дітям лялькову виставу “На гостини до бібліотеки”, а також казку “Лисичка і журавель”. Діти відгадували загадки, подивились мультфільми та переглянули дитячі журнали.Гарна книжечко засяй, дітям казку прочитай”, розважально-пізнавальна програма “Казковий калейдоскоп”.

            До щорічного Дня поезії 23 березня  в ЗОШ № 3 для учнів 5-А класу ( керівник Хоменко Л.О.) пройшов поетичний марафон “Віршовані перлини - для української  дитини”. За допомогою перегляду літератури “Подорож до поетичного струмочка”, учні познайомилися з найкращими новинками української поезії. Діти з  захопленням читали вірші українських авторів, брали участь у вікторині “Хто відповідь знає — той книгу читає”, а також грали в гру “Вгадай казкових героїв”. Захід пройшов весело і цікаво. В кінці свята сфотографувалися на згадку.
            Закриття Всеукраїнського Тижня дитячого читання відбулося в стінах Тростянецької районної бібліотеки для дітей 26 березня прем'єрою вистави лялькового театру  “Світлячок” “Комп'ютерний бум , або пригоди чарівної книги”. На свято завітали учні 4-А класу СШ № 5. Діти переглянули виставу, бібліотекарі розповіли учням про роль комп'ютера та Інтернету в житті людини, а також про безкоштовні комп'ютерні послуги, які надає бібліотека. Діти були активними учасниками заходу. Вони охоче взяли участь у конкурсі “Книжкова карусель”, відгадували загадки, згадували прислів'я та приказки про книгу, а також переглянули мультфільми. Закінчився Тиждень дитячого читання в нашій бібліотеці. За цей час діти почерпнули багато нової і цікавої інформації, розважались і веселились. До наступного березня, до наступного року!

Немає коментарів:

Дописати коментар