пʼятницю, 27 липня 2012 р.

Станівські бібліовеселощі


 В останні місяці фахівці районної бібліотеки для дітей використовують поруч з традиційними формами роботи і інноваційні, які сприяють створенню в дитячих серцях  свідомої потреби постійного спілкування з книгою та потягу до бібліотеки.
            Однією з нових ідей є запровадження  нової форми роботи - бібліотурне  “Від селища до селища бібліовеселощі”, розрахованої на сільського юного читача.
            На цей раз “Бібліовеселощі” завітали до дітвори  с.Станове. Працівники бібліотеки Ніна Бєльська  та Сергій Світенко разом з директором закладу Людмилою Єфремовою розвагами, конкурсами, мультиками порадували не тільки юних станівчан, а й їхніх бабусь.
            Кожне конкурсне завдання викликало у присутніх позитивні емоції, сміх та радість від спілкування.
            А які в  Становому енергійні й розумні бабусі! Найактивнішими учасницями заходу були : Голуб Н.К., Гордієнко Л.Я., Бриксіна О.Я.  Можна тільки позаздрити їхнім онукам. Всі разом охоче брали участь в іграх: “Грайлик- запитайлик”, "Ну ж бо, відгадай”, “Бюро знахідок”. Потім розважались у конкурсах “Крикливе немовля”, “Гостинець для друга”, “Художники- творці”, “Веселий бадмінтон” та інших. Дзвінкий сміх, вигуки радості розносив легенький вітерець селом. Перехожі з цікавістю позирали на бібліотечне подвір'я, а згодом і самі підходили, щоб дізнатися, що відбувається. Адже для села це — подія , хоча і невелика.
            На згадку про свято бібліотекар Ніна Бєльська запропонувала дітям розфарбувати акварельними фарбами свої долоньки і залишити їх відбиток на аркуші ватману. Бібліодолоньки  засвідчили дружбу дітей і бібліотеки.
            Традиційно кожен учасник заходу отримав солодощі від благодійного фонду “Тростянеччина — рідний край”. Всі присутні сфотографувалися на пам'ять і задоволені поспішили на перегляд мультфільмів.
            Прощаючись із станівчанами, бібліотекарі планували  нову зустріч з юними читачами, але вже в іншому селі. Нехай задумане обов'язково здійсниться, адже дарувати дітям радість від зустрічі з книгою приємне і корисне заняття.

                                   Книга на канікулах працює:
                                   Радує, захоплює, дивує!
                                   Поспішаймо у бібліотеку,
                                   Тут — найцікавіше в літню спеку!.

Немає коментарів:

Дописати коментар