вівторок, 23 квітня 2013 р.

Безпечний Інтернет

      З кожним роком кількість користувачів світової мережі неухильно зростає. Більш того, разом з дорослими, доступ до комп’ютерів отримують також і діти, а тому не секрет, що серед відвідувачів Інтернету зростає частка юної аудиторії. І хоча на екрані компютера Інтернет представляється дитині абсолютно віртуальним світом, тим не менше в ньому існують загрози, здатні заподіяти реальну шкоду.
   З 21 березня в  Тростянецькій бібліотечній системі пройшла акція “Безпечний Інтернет”, в якій взяли участь 4 бібліотеки-переможниці програми “Бібліоміст”: районна бібліотека для дітей, Боромлянська, Станівська і Новгородська бібліотеки-філії.
  В рамках акції в районній дитячій бібліотеці для учнів 4-а класу СШ№5 був проведений веб-урок “Безпека дітей в Інтернеті”, організована кібервиставка “Крокуємо в майбутнє з Інтернетом”, а для користувачів Бібліо-Інтернету –Інтернет-урок “Малюємо на комп’ютері”.  Для дітей села Новгородське в місцевій бібліотеці пройшла інформаційна година Інтернет-вікно у світ”. В  Боромлянській бібліотеці-філії був проведений виховний захід з елементами тренінгу Я-за безпечний Інтернет!”. В селі Станова  користувачі бібліотеки взяли участь в інформаційній годині “Безпека дітей і підлітків в Інтернеті”. Під час заходів присутні прослухали, що роблять діти та підлітки в інтернеті, про Інтернет-залежність, часові норми перебування за комп’ютером для дітей різного віку, познайомилися з правилами Інтернет - етики для дітей і підлітків.
    Завершенням акції стала відеоконференція “Чим корисний і чим небезпечний Інтернет”, на яку в районну бібліотеку завітали учні 6-в класу СШ№5, а в бібліотеки сел Боромля, Станова, Новгородське - користувачі - школярі 5-6-х класів. По скайпу діти обговорювали чим корисний Інтернет, і які загрози можуть чекати в Інтернеті непідготовлену дитину. Діти з задоволенням взяли активну участь у відгадуванні інформаційних загадок.  Ведуча В.Гладун зробила вебліографічний огляд “Сайти, які ми вибираєм”. З книг, які були представлені на перегляді “Від книги – до комп’ютера”,учні могли ознайомитись з літературою для тих, хто хоче більше дізнатися про компютери і Інтернет.
  Партнером заходу стала адміністрація СШ№5,яка люб’язно надала обладнання для скап-звязку.

 

 

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар