понеділок, 20 січня 2014 р.

Хай буде вільна Україна на всі віки, на все життя


    Виховання у школярів  почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу - це один із основних напрямків роботи Тростянецької районної бібліотеки для дітей.
      22 січня Україна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки унормував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності. 22 січня 1918 року Українська Центральна Рада IV Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, ні від кого незалежною державою.
  До Дня Соборності і Свободи  районна бібліотека для дітей запросила школярів 7-х класів СШ№2 на історико-літературну подорож ” Хай буде вільна Україна на всі віки,на все життя“. Бібліотекар Валентина Гладун ознайомила присутніх з історією виникнення свята Соборності України, з невідомими фактами про боротьбу українського народу за об’єднання більшості етнічних українських земель в єдину державу. Присутні охоче відповідали на запитання історичної вікторини Моя Соборна Україна “, яку провела Валентина Бруєва, співали пісень про Україну, добро та рідний край.
   Неповторне враження на всіх гостей справив “живий ланцюг“. Усі піднялися, взялися за руки ,і це дало змогу відчути дух єдності. В кінці заходу діти затамувавши подих слухали молитву за Україну.
     Це свято ще раз нагадало нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що є у нас єдина соборна держава і ми-єдиний український народ.



 
 
 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар