понеділок, 23 березня 2015 р.

Бібліотечний «Оскар»



   В Тростянецькій районній бібліотеці для дітей розпочався Тиждень дитячого читання «Слався, величайся, зіркою гори, українська книжка серед дітвори» книжковим шоу «Бібліотечний «Оскар». Учасниками свята стали наші давні друзі–школярі 4-а класу СШ№5 разом з керівником Наталією Дмитрівною Курською. На заході були присутні не тільки діти , а й їхні  родичі. Ведуча свята Валентина Гладун розповіла про те, що, крім відомих «Семи чудес світу», є ще одне чудо, до якого ми звикли і рідко задумуємось над його цінністю: «Згадали це чудо? Так! Це іі величність Книга!». Діти оплесками зустріли Королеву Книгу (Аню Гребенюк), яка привітала всіх присутніх зі святом та декламувала свої найулюбленіші вірші.
  Перша частина свята була присвячена «Найкращій книзі року». Ведуча  бере в руки анкети, на які діти відповідали протягом року (в ній 5 запитань - за кількістю номінацій) і конверти, в яких дитячі рішення про долю книг,за які школярі віддали свої голоси. Яка книга займе гідне місце?
  Бібліотекар відкрила перший конверт «Твій улюблений літературний жанр». В цій номінації перемогла Казка. Другий конверт «Улюблена книга року». Під звуки музики вносяться «переможці»:  книга Е.Успенського «Дядя Федір, пес і кіт» та В.Нестайка «Незвичайні пригоди в лісовій школі» Третій конверт «Найчарівніша книга року». Переможниця-книга Шарля Перро «Попелюшка». Четвертий  конверт «Найулюбленіший герой книги». Переможцями стали Дядя Федір і Алладін. І, нарешті, найголовніша премія-«Гран-прі» . Перемогла книга Всеволода Нестайка «Незвичайні пригоди в лісовій школі».
  Друга частина  свята була присвячена номінації «Кращий читач року». Були обрані троє кращих читачів: учениці 4-а класу СШ№5 Марія Кулініч і Марина Протасенко  та учениця 5 класу СШ№2 Анастасія Мунтяну. Кожна розповіла про свою улюблену книгу і її героїв.
  Третя частина свята – найбарвистіша - «Вшанування читачів». Як у кожного шоу є спонсори, так і у нас були (свої, доморощені). Всі вони «працівники» бібліотечної газети "У тридев’ятому царстві»: завідувачі відділом пригод - Лисиця Аліса(бібліотекар Валентина Бруєва) та Кіт Базіліо(бібліотекар Рена Кулініч). Вони привітали  найдопитливіших читачів, загадали їм свої хитромудрі загадки. А також нагородили грамотами, «Оскарами» кращих читачів і переможців в номінаціях «Кращий фантазер»(за  кращу вигадану казку) Марка Олійника,  Катерину Борисенко, Марію Кулініч та «Юний художник» (за кращі ілюстрації до казок)  Марка Олійника і Дарину Голікову.
  Свято прикрасили музичні номери у виконанні Катерини Борисенко, Ангеліни Шаповал, Анни Гребенюк, Марка Олійника, Марії Кулініч, Дар’ї Воловик  і вірші у прекрасному виконанні Анастасії Мунтяну.Увагу гостей привернула виставка поробок наших переможців і книжкова  виставка-подорож «Саквояж цікавих книжок», книги з якої вмить розібрали по домівках.
.














































Немає коментарів:

Дописати коментар