вівторок, 18 серпня 2015 р.

Ви ще не читаєте? Тоді ми йдемо до вас!



      Тростянецька районна бібліотека для дітей розширює свій простір і коло друзів. Влітку працівники бібліотеки активізували роботу по обслуговуванню читачів у віддалених околицях міста. Так було здійснено бібліодесант до цукрозаводського мікрорайону з оригінальною акцією «Ви ще не читаєте? Тоді ми йдемо до вас!». Її метою є популяризація книги, залучення дітей до читання та розвитку в них творчих здібностей. Місцем проведення акції було обрано міський цукрозаводський клуб. Завідуюча клубом Валентина Черкашина підтримала таке починання бібліотечних працівників. В ошатній, світлій залі, бібліотекарі оформили книжкову виставку-пораду «Кидай мишку – бери книжку!», організували літературну зону «Відкрий свою Читалію» та ігрову «Бібліовитівок». Книголюбчики мали можливість зустрітися з Книжковою королевою (Рена Кулініч), яка провела дітлахів лабіринтами знань. Бібліотекар Ніна Бєльська познайомила учасників заходу з бібліородзинками з бібліохатинки, де відбулося літературне знайомство з книгами Ярослава Стельмаха, Валерія Герланця, Сергія Вдовенка, Всеволода Нестайка та ін.
   Ігрову програму бібліотекарі Ніна Бєльська та Рена Кулініч готували і провели разом з керівником гуртка декоративно-прикладного мистецтва цукрозаводського клубу Тетяною Есауленко. Учасники заходу мали чудову нагоду продемонструвати свої знання у вікторинах «Чудесна квітка», «Корзина запитань від Червоної шапочки», поспівати пісень та із задоволенням погратися в ігри «Попелюшка», «Вправні помічники», «Солодкоїжки» та ін.
   Книжкова королева дала дітлахам слушну пораду: якомога менше сидіти біля комп’ютера, а більше заглядати в книгу, тоді літо буде цікавим і змістовним. Потім нагородила найактивніших користувачів заохочувальними призами та запашними яблуками.
   Акція «Ви ще не читаєте? Тоді ми йдемо до вас!» нагадала дітлахам про приємне і корисне заняття, як читання улюблених, нових, незнайомих книжок і бібліотеку ,яка надає таку можливість. Діти і дорослі з подивом відмітили, що бібліотека йде в ногу з часом і відповідає на запити найвибагливіших користувачів.





















Немає коментарів:

Дописати коментар