пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Конституція України у моєму житті




 28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 20 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
 До цієї ювілейної дати для школярів і гостей міста  бібліотекарями Тростянецької районної бібліотеки для дітей була проведена історична мандрівка  «Конституція України у моєму житті». В ході заходу діти дізналися багато нового про історію українського конституційного права і особливості чинної Конституції, про те, що слово «конституція» в перекладі з латинської означає «устрій, установлення». Конституція саме «установлює», якою  бути державі. Присутні  активно перерахували свої права і в той же час не забули про обов'язки. Юні користувачі познайомилися з національною символікою, відповіли на питання правової вікторини «Все про Україну», читали вірші і співали пісень про Батьківщину.
В читальній залі бібліотеки була розгорнута книжкова виставка-рекомендація «Конституція України - паспорт держави», де читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення української Конституції.







Немає коментарів:

Дописати коментар