середу, 22 березня 2017 р.

Запам’ятай на майбуття: земна вода-Землі життя





 В третій день тижня Бібліотуризму «Екологічний круїз «Жива краплина води» учні 3-б класу СШ№2 стали учасниками природничо-пізнавальної подорожі «Запам’ятай на майбуття: земна вода-Землі життя» до Всесвітнього дня водних ресурсів. Подорож до Нескучанських джерел організувала районна бібліотека для дітей та Гетьманський національний природний парк. Екскурсовод, директор Краснотростянецької лісової науково-дослідної станції Василь Андрійович Ігнатенко, розкрив дітям багато цікавих фактів про воду, зокрема, про Нескучанські озера. Школярі довідалися про струмок, який витікає з Нескучанських озер, що був колись повноводною річкою Тростянкою, обплямованою сосново-листяним лісом. Заступник начальника відділу екологічної освіти ГНПП Наталія Миколаївна Євдокименко розповіла про цінність води, про важливість її збереження.
 Бібліотекар запропонувала присутнім інформаційну хвилинку «Цікавинки про воду». Учнів зацікавив той факт, що для того, щоб утворилася одна дощова краплина, необхідно не менше мільйона мікроскопічних краплинок.
Школярі відгадували загадки, згадували прислів’я про воду, брали участь у екологічній вікторині «Срібні ключі землі моєї», грі «Де сховалася краплина?».
Привернула увагу дітлахів виставка-рекомендація «Я Землі цієї крапля дощова», література з якої допомогла більше дізнатися про водні ресурси України.




Немає коментарів:

Дописати коментар