вівторок, 12 грудня 2017 р.

Від прав дитини-до прав людини




 В Тростянецькій районній бібліотеці для дітей пройшов День інформації «Від прав дитини-до прав людини». Бібліотекарі організували для своїх користувачів, учнів 4-б класу Сш№5, правовий круїз «Щоб в правовій державі жити-основи права треба вчити». Діти здійснили подорож по дивовижній країні «Правознайка», де дізналися про те, що таке «право», які права мають люди по відношенню один до одного.  Учні отримали нові знання з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті.
 Гостем заходу стала правозахисниця казкових героїв Червона Шапочка. Вона запросила дітей взяти участь у правовій вікторині «Немає права без обовязків».
 Демонструючи кмітливість і ерудицію, учасники активно змагалися у інтелектуальній грі «Кожна дитина має право», правознавчому конкурсі «Дозволяється-забороняється», ігровій вікторині «Що буде, якщо..?», відео-вікторині «Знай свої права». З мультимедійної презентації «Обов’язки та права-усьому голова» присутні засвоїли правила безпечної правослухняної поведінки в суспільстві.
  Користувачі Бібліо-Інтернетом стали учасниками правової поради «Країною закону, права і моралі» та з цікавістю переглянули презентацію «Закон і я».
  Увазі читачів була представлена книжкова виставка-подорож  «Закон та право для всіх єдині» з правознавчою літературою з фондів нашої книгозбірні, біля якої  бібліотекарі провели огляд літератури «Дитинство в Україні: права, гарантії, захист».






Немає коментарів:

Дописати коментар