понеділок, 21 березня 2016 р.

Пригоди у місті чарівних книг




 У Тростянецькій районній бібліотеці для дітей відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання «Книжок країна чарівна, у гості вас запрошує вона» театралізованим святом «Пригоди у місті чарівних книг». Гостями свята стали наймолодші користувачі бібліотеки, учні 2-Б класу СШ№5. Діти дізналися історію виникнення  «Книжчиних іменин» та як створили книгу. А допомогла в цьому мультимедійна презентация «Від папірусу до книги». Головною героЇнею заходу стала Книжкова Фея. Вона запропонувала малечі цікаву літературну вікторину «Хто книжки читає, той усе на світі знає», а маленькі читачі розповіли їй, як вони турбуються про свої книжечки, як бережуть їх, а іноді і лікують. Злючка Зміючка хотіла завадити дитячому святу, але діти не дозволили цього зробити. Вони запросили злючку стати учасником заходу і разом взяти участь у конкурсах «Загадкова скринька», «Казка у масці», «Час казкових пригод».                                                                              
 Все свято мова йшла тільки про книги. Діти з захватом розповідали про своїх улюблених літературних персонажів, про недавно прочитані твори, і були дуже раді сюрпризам, яких було немало в цей день. Школярики розгадували загадки, декламували вірші, співали пісень, присвячені її величності Книзі, взяли участь у казковому аукціоні.
 З книгами, як зі справжніми друзями, ніколи не сумно. Діти весело і цікаво провели час. Присутніх зацікавила виставка-феєрія «Живи в віках, премудра книго, ти світло сонця для людей», яка може задовольнити найвибагливіші літературні бажання. Яскраві, прекрасні книги не залишили байдужими нікого. Школярі здійснили захоплюючу подорож сторінками нових книг під час огляду літератури «Українська книга-оберіг нації, її гордість, її краса».





 

Немає коментарів:

Дописати коментар