четвер, 10 березня 2016 р.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття



  Тарас Григорович Шевченко - один з найталановитіших українських письменників. Його творчість стала прикладом для цілої плеяди видатних майстрів слова XIX століття. Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов'ю до Батьківщини.
 До  202-ї річниці народження поета в читальній залі Тростянецької районної бібліотеки для дітей відбулося літературно-музичне свято «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Учасниками заходу стали школярі 5-х класів СШ№5.  Читачі бібліотеки поринули у творчість Великого Генія. Затамувавши подих, діти слухали розповідь бібліотекаря Валентини Гладун про нелегку долю Шевченка, про те, що творчість Тараса Григоровича-геніального поета, мислителя, художника, стала дорогоцінним надбанням світової культури. Під час поетичного дивограю «Нам з портрета світить мов зоря, незгасимий образ Кобзаря» у виконанні читачів бібліотеки прозвучали багато віршів поета, у пісенному вернісажі звучали щирі українські пісні на слова Т.Шевченка. Школярі багато дізналися про Тараса Григоровича, як художника, з мультимедійної презентації «Шевченко - художник».
 Зацікавили присутніх книги про життєвий і творчий шлях великого поета, представлені на книжковій  виставці - портреті «Свою Україну любіть».













 















   

Немає коментарів:

Дописати коментар