пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Велич Кобзаря-народу українському


        Україна подарувала світові Тараса Григоровича Шевченка-Генія,Поета,Пророка, що відкрив світові буття українців і завдяки якому скарби української душі повною рікою влилися в загальний потік людської культури.                 Минають роки, десятиліття, століття, але товща часу не в змозі притупити гострість актуальність його слова для кожного з наступних поколінь, адже вся його велика спадщина-поезія, проза, мистецтво-усе пронизано любов’ю до України, до людей.
   Напередодні ювілею видатного поета Тростянецька районна бібліотека для дітей розпочинає низку заходів, присвячених святкуванню видатної події в культурному житті українського суспільства. Так, в бібліотеці відбувся день інформації  Велич Кобзаря-народу українському “, на який завітали учні 7,8,9-х класів Смородинського НВК разом з заступником директора Аллою Миколаївною Круподер. Під час поетичної мандрівки “У неволі, без забав ріс малий хлопчина, славним він поетом став, серцем України“ ведуча Валентина Гладун познайомила школярів з величчю поета і художника, митця і борця, що став символом української нації, його неоціненним внеском у культурну спадщину України. Багато нового й цікавого відкрили для себе присутні  під час мультимедійних  презентацій  Шевченко-художник”, ”Т.Г.Шевченко-обличчя української історії “.  Справжньою окрасою заходу став конкурс на краще виконання поезії Т.Г.Шевченка “Священна стала та година, коли до  рук “Кобзар“ бере дитина “. Діти декламували свої улюблені вірші з ,,Кобзаря” та представили намальовані до них малюнки.
    Школярі зіграли театральну  виставу за твором Тараса Шевченка “Тополя “. Виразна та прониклива гра юних артистів перенесла слухачів у часи хлопчика, якому було найменовано стати Пророком українського народу
  Захід доповнила книжково-ілюстрована виставка ,,Його весна ніколи не зів’яне, його ,,Кобзар” нікому не спалить”, на якій експонуються твори геніального поета і розповіді про нього.  Всі учасники свята отримали солодкі подарунки.
      Користувачі Бібліо-Інтернету активно відповідали на запитання вікторини “Тарасові твори сяють як зорі“ та показали хороші знання творів Т.Г.Шевченка. Переможці отримали солодкі призи

 




 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар