вівторок, 4 березня 2014 р.

І лине над землею Шевченкове святеє слово


    Березень для нас, українцїв, знаменний тим, що саме  цього місяця народився Тарас Григорович Шевченко, наш геній і пророк, чиє ім’я знає весь світ.
    До Шевченкових роковин,200-річчя з дня народження, в районній бібліотеці для дітей пройшло літературно-театралізоване свято “І лине над землею Шевченкове святеє слово” для учнів 6-б класу СШ№2. Цього дня працівники бібліотеки  презентували для своїх читачів Тарасову криницю”, джерельна водиця якої напоїть всіх спраглих до читання. “Тарасова криниця” в читальній залі, як зазначила бібліотекар Ніна Бєльська, це уособлення Шевченкової мистецької спадщини. Поезія Кобзаря народжена для того, щоб жити вічно,бо вона дихає життям, вільнолюбством, правдою, захоплює летом думки, глибиною і красою людських почуттів.
       Дізнатися багато нового, зацікавитися творчістю класика допоміг юним читачам літературно-біографічний екскурс “Народився, щоб осяяти Україну “, який провели учениці 6-б класу Євгенія Скребець і Дана Волошина. Поетичний калейдоскоп ”Шануймо слово Кобзаря” довів, що його поезії бентежать душі і серця учасників заходу. Захоплено і вдумливо ,з відчуттям настрою твору читали вірші Ілля Петрик, Ольга Мікулінцева, Ігор Бобров та інші. Схвальні оплески отримали Андрій Коваль, Артем Мацовкін , Дана Волошина , які розіграли інсценівку із життя Тараса Шевченка. На честь Шевченкових роковин написали свої вірші і продекламували їх  Марина Синявіна, Євгенія Скребець, Алла Комишанська. Бібліотекарі відзначили всіх учасників заходу солодощами,а Надія Дяченко, Алла Комишанська, Євгенія Скребець,Марина Синявіна отримали ще й дипломи за участь у літературно-мистецькому проекті «Дитяча Шевченкіана до ювілею Кобзаря». Ніна Бєльська закликала юнь:
                            Щоб зрозуміти нам  сучасне,
                            Читаймо твори Кобзаря.
                            В них заповіти нам, нащадкам,
                            Пророка, генія душа…

 

     






 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар