вівторок, 18 березня 2014 р.

Книга просить на гостини, в неї свято-іменини


В нас сьогодні книжки свято
Будем разом відзначати,
Книгу-друга шанувати.
Свято дитячої книги було започатковано ще у 1943 р. російським дитячим письменником Львом Кассилем під назвою «Книжкові іменини», і вже більше 70 років несе радість читання, спілкування з творцями книги, розширює твій кругозір. Кожного року Свято дитячої книги подорожує Україною. Зустріч з Книгою завжди цікава, захоплююча і неповторна..
В Тростянецькій районній бібліотеці для дітей стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання “Єднаймо сонячні думки, читаймо книги залюбки”, який щорічно проходить в кінці березня,  літературним святом “ Книга просить на гостини, в неї свято-іменини“. Учні 1-а СШ№2 класу з величезною цікавістю подивились лялькову виставу «Бібліотека запрошує друзів». Ведуча свята бібліотекар Валентина Гладун познайомила дітей з історією народження її Величності Книги. А потім чарівний корабель «Бібліотечна регата», який працював не на бензині, не на гасі, а виключно на силі чарівного слова, вже чекав своїх пасажирів, всі бажаючі придбали квитки в касі і малята поринули у захоплюючу  подорож за  глибокі моря, за високі гори,за широкі долини до незвичайної, таємничої країни Казкоград. А в  дорозі на малечу чекала зустріч з посланцем Королеви Казки Котом у чоботях (бібліотекар Рена Кулініч), різноманітні завдання, вікторина «Впізнай казку», гра-лото « Портрети казкових героїв», конкурс «Поштова плутанина» та багатобагато  інших розваг. Казкова подорож закінчилась на  поетичній ноті: школярі розказували вірші , улюблені казки,загадували своїм однокласникам загадки.
  Всі учасники в черговий раз переконалися, що життя без книги важко уявити. Вони вчать нас добру, розвивають фантазію й уяву, запрошують у прекрасний світ радості, вчать оптимізму і справедливості.









Немає коментарів:

Дописати коментар