середу, 7 червня 2017 р.

Незалежна, вишита колоссям, Україна квітуча моя



 Тростянецька районна бібліотека для дітей  провела для дітей 4-х класів пришкільного табору СШ№2 літературно-музичний колаж «Незалежна, вишита колоссям Україна квітуча моя». Малеча більше дізналася про нашу Батьківщину, її мову, культуру та історію, занурилася у світ звичаїв і традицій, а також краще зрозуміла значення неповторних державних і народних символів.
В ігровій формі дітлахи "скуштували" традиційні українські страви, серед яких особливо вирізнялися голубці, холодець, вареники та узвар.
Гра «Які ми?» допомогла з’ясувати риси характеру українців, а рубрика «Назви ім’я»–пригадати імена, які дають дітям Україні.
Присутні довідалися про рекорди, встановлені українцями, які було занесено до книг, які фіксують важливі досягнення – Книги рекордів України та Книги рекордів Гіннеса.
 Ім’я України діти величали в українських піснях,  у віршах,   танцях. Прекрасним доповненням заходу стала мультимедійна презентація «Перлина-Україна, на весь світ одна-єдина». Привернула увагу школярів книжкова виставка-гордість «В моєму серці Україна!», література з якої допомогла юним відвідувачам бібліотеки по-новому відкрити для себе Україну. В кінці заходу на пелюстках Квітки Щастя учні написали, якою хотіли б бачити нашу кохану Україну в майбутньому.
 Дівчатка та хлопчики у вишиванках, любі серцю краєвиди у відео – роликах  та барвиста українська мова  створили на святі  атмосферу єдності  та  щирості.












Немає коментарів:

Дописати коментар