середу, 23 травня 2012 р.

Дитяча книга в долонях літа


    Упродовж життя ми звертаємось до книги. Книжка – це життєдайне джерело мудрості, без якого не обійтися нікому, бо в ній зібрані всі знання людства. Недарма говориться, що книга – це одне з див світу. Саме добра дитяча книга відіграє важливу роль у житті дитини. Багато поколінь людей виховувалися на прикладах із життя казкових героїв. Усі ми родом із дитинства. І всі нас виховувала і продовжує виховувати казка. Казки – улюблене читання дітей, бо вони допомагають навчити маленьку дитину розпізнавати добро і зло, дбайливо ставитись до природи, поважати старших, бути вірними друзями менших наших братів. Сьогодні її величності Казці ми присвячуємо нашу зустріч з учнями 1-б класу спеціалізованої школи №5, які 23-го травня завітали до районної бібліотеки для дітей. Дітям була проведена літературна годинаДитяча книга у долонях літа”.
  Бібліотекарі підготували  і  провели справжнє театральне дійство. Ведуча Гладун В.В. запросила всіх присутніх до чарвного міста Книгоград. Подорожуючи по карті міста , діти побували на Казковій вулиці, прогулялися Алеєю Поезїї, побували на галявині Веселих Оповідок. На свято завітали казкові герої: Червона Шапочка ( Бруєва В.В.) і Бармалей (Кулініч Р.М.). Разом з ними діти розважалися, відгадували загадки, брали активну участь в літературній вікторин іВпізнай казку”,  грались.  Школярам був запропонований інформаційний огляд  видань для  дітей”Літнє меню для книгоїдів”.   
   Це свято переконало всіх, що книга продовжує відігравати велику роль у розвитку особистості, формує почуття дитини, виховує інтерес до читання книг, багато з яких було представлено на перегляді літератури ”Казки для Тимоша і Оксаночки”.  У компютерній залі малеча переглянула улюблені мультфільми , в читальній залі бібліотекарі запропонували дітям дитячі журнали.

  



  

Немає коментарів:

Дописати коментар