пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Хай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває


     Діти мають удвічі більше шансів загинути при пожежі, ніж дорослі. Щороку тисячі дітей отримують травми або гинуть під час пожеж у будинках.. Також, діти люблять застосовувати в іграх сірники та вогненебезпечні предмети. У результаті вони страждають від своєї непідготовленості, адже у дітей відсутній життєвий досвід, відповідно вони не можуть передбачити наслідків своїх дій.    Для того, щоб попередити виникнення пожеж з причини дитячих пустощів з вогнем,  маленьким користувачам потрібно постійно нагадувати про те, що запалений сірник, газова плита, електропобутові прилади-це джерела підвищеної  небезпеки, неправильне використання яких може привести до трагедії.
    З цією метою в Тростянецькій бібліотеці для дітей регулярно проходять тематичні заходи, присвячені правилам пожежної безпеки. Один з таких , урок безпеки “Хай вогонь в серцях палає,а пожеж хай не буває”, пройшов для учнів 3-а класу спеціалізованої школи №5.. Подорож у світ пожежної безпеки  для школярів організувала і провела  бібліотекар Валентина Гладун.  Як допомогти дітям не потрапляти у небезпечні ситуації? Як поводити себе, якщо трапилась біда? Відповіді на ці запитання діти отримали під час заходу. Бібліотекар розповіла дітям про виникнення пожежних команд, про запобігання пожеж в побуті, правильне користування електроприладами, вчила як треба діяти у випадку виявлення  пожежі. Знання пожежної безпеки учні засвоювали під час ігор «Юні пожежники»,”Дзвіночок“ , “Гасимо пожежу”, вікторини “Знатоки пожежних знаків“, відгадування загадок та  перегляду  відеопрезентацій « 101-служба спасіння », “Правила поводження під час пожежі “,мультфільму “Уроки безпеки тітоньки Сови.”. Після цього малеча активно обговорювала  дії людини під час надзвичайної ситуації.
      Бібліотекар запропонувала юним користувачам  літературу з перегляду “Безпека в житті-життя у безпеці”, яка допоможе більше дізнатися про вогнені стихії, як уникнути небезпеки і при цьому не злякатись.
     Захід вийшов дуже видовищним і цікавим , діти задавали багато питань , а деякі виявили бажання стати в майбутньому співробітниками МНС.


 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар