четвер, 20 листопада 2014 р.

Знавці рідного краю


                        Краю мій зелений, вічная дорога,
                       Та безсмертник в полі, в небесах гроза
,

                       Припаду я серцем до твого порога,
                       Як твоя кровинка, як твоя сльоза.
                                                         (М. Стельмах)
    Рідний край — це цілющі джерела, до яких пробивається гострий корінець людської свідомості, пробивається до життя, до знань, до світла. Сумщина - один із найчарівніших куточків України. Безкрає синє небо, яскраве сонечко, густі трави та квіти, міцні стрункі дерева.  Наш рідний край – це мова, пісні, книжки. Це знайомі з дитинства казкові герої. Це найперші спогади про власне життя.
   В районній бібліотеці для дітей відбулася скайп-зустріч «Знавці рідного краю», учасниками якої стали школярі 4-а класу Тростянецької  СШ№5  та 4-в класу Сумської ЗОШ№15. Захід відбувся в рамках  обласного проблемно-цільового навчання «Інноваційний пошук-основа розвитку бібліотек», який проходив на базі Сумської обласної дитячої бібліотеки ім.М.Островського. Працівники бібліотек Інна Оберлянд та Валентина Гладун запросили дітей здійснити віртуальну мандрівку: сумчан до чарівного міста Тростянець, тростянчан до мальовничого центру нашої області - міста Суми. А ще перевірити хто краще знає своє місто. Маленькі  краєзнавці з завзяттям взялися до виконання завдань: «Вибери герб свого міста», «Що не так на цих фото?», «Як сьогодні називається вулиця?». А також на швидкість збирали пазли з фрагментом свого міста. З величезним задоволенням чотирикласними відповідали на запитання краєзнавчої вікторини. Під час зустрічі звучали повідомлення, вірші та легенди про рідний край  у виконанні маленьких сумчан і тростянчан.
   Захід закінчився. Звичайно ж, переможців і переможених не було. Перемогла дружба. Дружба міст, шкіл, бібліотек, користувачів і книги. Всі  учасники отримали солодкі призи.
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар