вівторок, 22 вересня 2015 р.

Маленькі герої Великої війни





 22 вересня Україна відзначає День Партизанської слави. Це день коли ми вшановуємо тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами у глибокому тилу, хто в партизанських загонах бив ворога, наближаючи день Великої Перемоги.
  Безсмертному подвигу юних партизан була присвячена патріотична година "Маленькі герої Великої війни", яка відбулася в читальній залі районної бібліотеки для дітей. Учасниками заходу стали учні шостого класу СШ №1. Присутні, затамувавши подих, прослухали розповідь бібліотекаря  Валентини Гладун про дітей, які до війни були звичайними хлопчиками і дівчатками. Вчилися, допомагали старшим, грали, бігали, стрибали, розбивали носи і коліна. Їхні імена знали тільки рідні, однокласники і друзі. Але прийшла на рідну землю біда і вони разом з дорослими пішли на  війну, щоб захистити Батьківщину від ненависного ворога. В роки окупації ці діти і підлітки немало зробили для Перемоги: були підпільниками, зв’язківцями і розвідниками у партизан, добували важливу інформацію, звільняли з фашистського полону солдатів і офіцерів нашої Армії, розповсюджували листівки, пускали під укіс ворожі ешелони. 
 За допомогою мультимедійної презентації "Юні месники Сумщини" школярі дізналися про яскраву сторінку літопису партизанського руху Сумщини. Учні з задоволенням взяли участь у вікторині «Діти-партизани Тростянеччини»,   обговорювали, що для кожного означає вислів «Бути патріотом».
 На заході звучали вірші, партизанські пісні. Діти з цікавістю знайомилися з літературою, яка була представлена на книжковій виставці-реквієм «Збережемо пам’ять про мужність».




 

Немає коментарів:

Дописати коментар