четвер, 21 вересня 2017 р.

Уклін бійцям невидимого фронту




  22 вересня щорічно відзначається День партизанської слави України. Час невблаганний. З його плином позаростали партизанські стежки, обвалились колишні землянки. Час стер  сліди далеких тих боїв та походів. Але з людської пам’яті сторінки бойової слави йому не під силу стерти.
  Районна бібліотека для дітей долучилася до вшанування пам’яті партизан та підпільників Другої світової війни, провівши вахту пам’яті «Уклін бійцям невидимого фронту» для учнів 5-го класу СШ№1. В ході проведення заходу присутні поринули в ті далекі воєнні часи, подивилися кадри воєнної хроніки, прослухали партизанські пісні та вірші.  Діти з цікавістю переглянули документальну стрічку «Незламний фронт відваги і доблесті» та презентацію «22 вересня-День партизанської слави».
 Гостя заходу  молодший науковий співробітник районного краєзнавчого музею Ольга Кимівна Сайко розповіла, що партизани і підпільники відіграли значну роль у здобутті перемоги над гітлерівською Німеччиною та її союзниками. Вони, без перебільшення, були ще одним фронтом у тилу ворога. Свій внесок у боротьбу з ворогом внесли і підпільники Тростянеччини. Багато нового і цікавого про земляків-героїв  дізналися школярі з розповіді Ольги Кимівни.
  В читальній залі для дітей була організована книжкова виставка-спогад «Народ памятає, народ славить». На ній була  представлена підбірка книг та періодичних видань, в яких висвітлюється становлення і розвиток партизанського руху 1941-1945 років в Україні.




Немає коментарів:

Дописати коментар