вівторок, 19 грудня 2017 р.

Святий Миколай, радість нам найбільшу дай, звесели наш рідний край



 День Святого Миколая в Україні є особливо бажаним дитячим святом. За традицією в ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай приносить дітям подарунки і кладе їх під подушку.
 Цього року Святий Миколай завітав і до Тростянецької районної бібліотеки для дітей. В читальній залі зібралися учні 1-в і 2-в  класів СШ№5, для яких  був проведений літературний ранок «Святий Миколай, радість нам найбільшу дай, звесели наш рідний край».  Бібліотекарі розповіли про традиції відзначення свята  в Україні та в інших країнах, ознайомили дітей з легендами та переказами про Святого Миколая, про історію його життя. В цій затишній, святковій атмосфері з уст маленьких читачів лунали пісні, вірші. Впродовж свята дітлахи відгадували зимові загадки, відповідали на питання новорічної вікторини.  Маленькі читачі переглянули презентацію «Звеселися рідний край-іде в гості Миколай» та цікавий мультик «Святий Миколай, наших діток привітай!».
 І  ось   настав найочікуваніший момент—на свято завітав Святий Миколай і всі діти отримали подарунки.
 До заходу була оформлена книжкова виставка-інсталяція «Біла казка зими», література з якої познайомила дітей з народними віруваннями, прикметами, пов’язаними з Днем Святого Миколая.







Немає коментарів:

Дописати коментар