пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Обговорення книги А.А.Дімарова ,,Блакитна дитина’’


        Анатолію  Андрійовіичу Дімарову, справжне прізвище якого Анатолій Андрійович Гарасюта, 5 травня виповнюється 90років. Народився він у Миргороді на Полтавщині в учительській сімї . У гроно талановитих майстрів української прози імя Анатолія Дімарова вписувалось повільно й важко.
Найулюбленішим жанром письменника стали історії-сільські, містечкові, міські. Письменницька праця складалася не зовсім так, як мріялось. А все через те,що писав у своїх творах життєву правду про українських людей, зображував їхні долі в реальних умовах. Правда для Анатолія Дімарова - синонім життя.
Письменник написав кілька захоплюючих книжок для дітей ,,Блакитна дитина ’’, ,,На коні  і під конем’’ ,Про хлопчика, який не хотів їсти’’, ,,Для чого людині серце’’, ,,Друга планета’’, ,,Тирлик’’.
        ,,Блакитна дитина’’-це чесна, відверта, щира, весела розповідь дорослого письменника про реальне власне дитинство з його позитивом і негативом. Це автобіографічна повість, в якій показана доброта, любов, розуміння, взаємопідтримка в українській родині, внутрішня гідність і повага до людей юного героя. З метою навчити читачів осмисленому читанню, культури читання в цілому, виробленню вміння критично мислити, самостійно працювати з книгою 18 травня в шостому класі ЗОШ№1 пройшло обговорення книги Анатолія Дімарова,,Блакитна  дитина’’ яке провели бібліотекарі Гладун В.В., ,Кулініч Р.М. Був підготовлений перегляд літератури ,,А.Дімарову-90!’’ 

Діти обмінялись думками, про прочитане, зробили аналіз   художнього твору, дали колективну оцінку книзі.

        Після проведеного заходу значно підвищився інтерес користувачів до творів А.ДІмарова.


1 коментар: