четвер, 8 листопада 2012 р.

Український ярмарок


Увага! Увага! Спішіть-поспішайте!
Господарі й гості, глядіть не минайте!
На ярмарок просим гуртом й поодинці,
Чекають тут всіх вас чудові гостинці!
 
   Саме такими словами запрошували гостей, учнів 4-б класу СШ №2 та групу продовженого дня СШ №5, бібліотекарі Н.Бєльська і В.Гладун на народознавче свято ”Український ярмарок”. У читальній залі було відтворено колорит велелюдного базару, а ярмаркова атмосфера вражала своєю самобутністю. Торгові ряди хизувалися своїм крамом, ваблячи до себе покупців. А продавці припрошували купувати товар, рекламуючи його:
 Дивуйтесь, купуйте, але не баріться.
Краса-то яка-підійдіть, подивіться!.
     Поряд гостинно відчинила двері перед відвідувачами чайна У Солохи”, де можна було зігрітися чаєм. Окрасою ярмарку була виставка осінніх дарів природиХодить Гарбуз по городу”, яка дивувала гостей поробками з овочів і фруктів.  А маленькі букетики пізніх квітів зачаровували своєю красою. Бібліотекарі запропонували дітям відвідати Майдан розваг. Адже здавна під час ярмарків влаштовувалися силові змагання та різноманітні видовища. Бажаючих позмагатися у “Поєдинку силачів”  було багато. Завдання було не з легких: якнабільше разів підняти гарбуз над головою. Хлопчаки виявилися справжніми богатирями. А у конкурсі ”Смакота” дітлахи спробували відчути осінь на смак. Це було смішне завдання, адже учасники дегустували овочі і фрукти з зав’язаними очима. А декому й перчик до рота потрапив. Працівники бібліотеки запропонували учасникам заходу взяти участь у вікторині ”Подумай- відповіси”. А потім гості завітали до фотосалону та сфотографувалися на память.
     Школярі  довідалися про надзвичайну любов українського народу до ярмарку та до самого процесу торгівлі, ярмаркових веселощів і розваг. А також познайомилися з обрядами, повір’ями, прикметами, які захоплюють своєю національною неповторністю і змушують відчути той, ні на що не схожий дух українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар