четвер, 19 вересня 2013 р.

Школа майстерності для прийомних батьків


  На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Януковича “Діти-майбутнє України”, 19 вересня в читальній залі центральної районної бібліотеки пройшла школа майстерності для прийомних батьків. Районна бібліотека  для дітей також долучилася до співпраці з родинами, що мають прийомних дітей.
   Метою заходу було підвищення обізнаності прийомних батьків у різних питаннях правового, педагогічного, культурного, методичного, психологічного значення та уміння їх вирішувати. Відкрила школу майстерності директор ЦСССДМ Т.В.Ганжаленко  доповіддю ”Навчання прийомних батьків-одна із складових ефективного спілкування прийомних батьків та їх підопічних”. Інспектор Тростянецького підрозділу кримінально-виконавчої інспекції К.В.Саєнко навчав профілактики правопорушень та негативних звичок серед підлітків.
   Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Н.М.Бєльська розповіла присутнім про виховне значення книги у житті кожної дитини та наголосила, що залучення дитини до читання-один з головних обов’язків батьків. Адже саме батьки повинні пройти з дитиною довгий шлях саморозвитку і морального вдосконалення. А бібліотекарі нашої книгозбірні можуть задовольнити найрізноманітніші інформаційні потреби дітей, бо маємо відповідні ресурси для відродження і популяризації сімейного читання. Ніна Миколаївна запросила прийомних батьків разом з дітьми найближчим часом відвідати бібліотеку та довела до відома батьків розклад роботи закладу.
   Провідний спеціаліст ЦСССДМ О.М.Горбачова розробила разом з батьками  психолого-педагогічні ситуації та методи їх вирішення. На завершення зустрічі була проведена екскурсія районною бібліотекою для дітей та кожен з присутніх  батьків отримав рекламні бібліотечні буклети.

 





 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар