вівторок, 24 вересня 2013 р.

Нащадки пам’ять бережуть


    22 вересня-особлива дата.30 жовтня Указом Президента України …на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам’яті…” було встановлене щорічне відзначення Дня партизанської слави 22 вересня. В цей день з почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі-усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.
   24 вересня в районній бібліотеці для дітей пройшов урок партизанської слави “Нащадки память бережуть”. У заході взяли участь учні 7-в класу спеціалізованої школи №5. Ведучі В.Гладун і Р.Кулініч розповіли школярам про тяжкі випробування , які випали на долю українського народу під час Великої Вітчизняної війни, як в умовах тотального терору і нехтування ворогом елементарних прав людини, насамперед права на життя, в Україні сформувався Рух опору, який став грізною силою і перешкодою на шляху здійснення фашистами жахливого плану поневолення народів. Діти декламували вірші про події тих страшних років. Учень 7-в класу Ярослав Головченко поділився спогадами про свого діда-ветерана, учасника бойових дій-Шереверю Миколу івановича.  Під час заходу звучали пісні часів Великої Вітчизняної війни у виконанні відомих виконавців. Запаленою свічкою і хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих, хто зупинив фашистську навалу ціною власного життя.
   До уваги школярів був представлений перегляд літератури Дорогами партизанської слави”, переглянувши книги з якого, учні змогли дізнатися про партизанський і підпільний рух на Україні, зокрема на Сумщині. “Тих днів із памяті не стерти”,- таку назву мав показ документального фільму про партизанський рух під час Великої Вітчизняної війни. Закінчуючи зустріч, бібліотекарі призвали дітей завжди згадувати про тих, хто кував Перемогу.
 

 




 

Немає коментарів:

Дописати коментар