понеділок, 11 листопада 2013 р.

І багата, і чудова моя рідна українська мова


Красивий, щедрий рідний край,
І мова наша- солов’їна.
Люби, шануй, оберігай
Наш край, що зветься Україна.
І. Січовик
    Українська мова-це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі і не зачаруватись виплеканою у віках рідною мовою. 9 листопада-День української писемності та мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо,пишемо, читаємо.
   З нагоди свята в районній бібліотеці для дітей відбувся бібліоурок ”І багата і чудова моя рідна українська мова “, на який бібліотекарі запросили  учнів 3-б класу спеціалізованої школи №2.
  Присутні захоплено слухали розповідь ведучої Ніни Бєльської про мову,її історію, роль та важливість у сучасному суспільстві, про особливості і традиції свята мови. Ніна Миколаївна запросила розглянути книжкову виставку “Рідний голос, рідне слово - все народжене з любові “, познайомила з книгами про розвиток мови і літератури, збірками поезії і прози. А потім запросила дітей прийняти участь в грі Буквограй. Вони з задоволенням збирали прислівя у віночок, згадали  мовні скоромовки.
    Продовжила цікавий урок мудра тітонька Сова (Валентина Гладун). Вона нагадала дітям  про найдавніші перлини народної творчості-прислів’я і приказки.  На свято присутні підготували найулюбленіші вірші українських поетів, які з задоволенням декламували. Настав час і для загадок, які діти з величезним задоволенням відгадували. Мудра Сова запропонувала розгадати шаради, пограти в ігри “Такі різні слова “, “Навпаки “.Школярі з задоволенням взяли участь у вікторині  Мовознавці” і продемонстрували неабиякі знання української мови.
     В комп’ютерній залі учні подивились мультфільми українських аніматорів “Петрик П’яточкін” і “Капітошка “.







Немає коментарів:

Дописати коментар