пʼятницю, 16 січня 2015 р.

Духовна криниця українських традицій


    Зима іде, свята веде- так кажуть у народі. І дійсно, ця пора року багата на веселі та яскраві свята. Тож не дивно, що її урочистості найулюбленіші. У  них найвиразніше представлені духовний світ українського народу, його традиції,  звичаї, обряди.
    В районній бібліотеці для дітей проведені цікаві заходи до новорічно-різдвяних свят і зимових канікул. Школярі 2-а і 3-а класів СШ№2 стали активними учасниками літературних ворожінь Духовна криниця українських традицій. Гостей радо зустріла Зима-чарівниця (бібліотекар Валентина Гладун) і запросила у яскраву подорож зимовими святами. Діти багато цікавого дізналися про витоки улюблених свят а також про звичаї та традиції українського народу, повязані з зимовими святами. На заході не обійшлося без сюрпризів: в гості завітали найкращі друзі, герої найулюбленішого дитячого мультфільма Маша (бібліотекар Валентина Бруєва) та Ведмідь ( бібліотекар Рена Кулініч). Вони запропонували учасникам загадки, які виросли на сніговій грядці. Діти фантазували і відновили телеграму від Діда Мороза, в якій Хуртовина розвіяла всі слова. А далі на маленьких розумників чекали вікторини, конкурси, веселі ігри, розваги, жартівливі забави. Діти з задоволенням читали новорічні вірші, колядували, щедрували. Хлопці засівали і віншували.
        Захід доповнила презентація “Чарівна скринька зими”, різдвяні пісні, улюблені новорічні мультфільми. На святі панувала чудесна атмосфера веселощів, дитячого завзяття та гарного настрою. Всі учасники отримали солодкі призи.
 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар