четвер, 2 квітня 2015 р.

Казка чарівної парасольки





 На літературний єралаш «Казка чарівної парасольки», присвячений 210-й річниці від дня народження великого казкара Ганса Крістіана Андерсена в районну бібліотеку для дітей завітали першокласники СШ№2.  Валентина Гладун розповіла про дитинство Андерсена і його перші літературні спроби. Діти дізналися, як будучи маленьким хлопчиком, Андерсен розповідав власні казки домашньому коту. Малеча багато цікавого дізналася про життя письменника з репортажу-подорожі " Данія-батьківщина казкара ".
 По дорозі в країну див Андерсена діти зустріли чарівника снів Олє-Лукоє (Рена Кулініч). «Сніп-Снап-Снуре, Пурре-Базелюре»,- чаклував своєю парасолькою Олє-Лукойє,  і діти активно відповідали на запитання літературної вікторини "З книг у загадку" за казками "Гидке каченя", "Принцеса на горошині", "Дикі лебеді", "Дюймовочка", "Русалочка", "Снігова королева". Дівчатка намагалися представити себе принцесами, відгадуючи, під якою подушечкою лежить горошина. «Крібле-Крабле-Бомс»,- обертав чарівник снів різнокольорову парасольку, і з легкістю діти згадували знайомі й улюблені казки, герої яких з'являлися на екрані під час мультимедійної презентації "Чарівний світ казок Андерсена". Скільки симпатій було адресовано милій Дюймовочці, стійкому олов'яному солдатику, відважному солдату з казки «Кресало»! А скільки веселощів викликав король з казки "Нова сукня короля"! Разом з Оле-Лукоє діти відповідали на запитання нової  гри "Загадкове віяло".
 Діти отримали велике задоволення від перегляду літератури з виставки-казки «Улюблені казки Андерсена» і вирішили стати постійними користувачами нашої бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар