вівторок, 5 травня 2015 р.

Переможний салют Батьківщини


Трагізм і велич, скорбота і радість, біль і пам'ять ... Все це - Перемога. Яскравою негасимою зіркою виблискує вона на небосхилі української  історії. Ніщо не може замінити її - ні роки, ні події. Не випадково День Перемоги - це свято, яке з роками не тільки не тьмяніє, але займає все більш важливе місце в нашому житті.
   В рамках святкування 70-річчя Великої Перемоги  в читальній залі Тростянецької районної бібліотеки для дітей  пройшла презентація книжкової виставки-панорами  «Переможний салют Батьківщини». Виставка - данина пам'яті подвигу і мужності великого українського народу , який поніс величезні втрати у війні , свідчення глибокої  поваги до поколінню фронтовиків , трудівників тилу , які показали всьому людству приклад героїзму і вірності Батьківщині. Розповідаючи про виставку, бібліотекар Валентина Гладун зазначила, що свято Перемоги близький кожній українській  родині: «Велика Перемога - одне з небагатьох подій, коли слово « Велика » ми вимовляємо абсолютно щиро і абсолютно природно. Велика - по тим непоправним, величезним втратам, які поніс наш народ, по тому величезному горю , який він переніс, по тій  приголомшливій, величезній радості , яку відчули наші батьки, матері, дідусі, бабусі 9 травня 1945- го і яку відчуваємо ми через 70 років ».
На виставці представлені книги , що відображають хроніку основних подій Другої Світової війни та матеріали про людські втрати  1939 - 1945 рр.
  Сподіваємося, що прочитавши запропоновані книги, юні користувачі знайдуть для себе взірець життя і поведінки. Вони не залишаться байдужими до долі тих, хто на своїх плечах разом виніс тягар Другої Світової війни, хто вистояв і хто віддав життя заради нашого сьогодення.




Немає коментарів:

Дописати коментар