середу, 19 серпня 2015 р.

Незалежна і єдина – наша ненька Україна



  Святкування головних свят країни Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України є завжди в полі зору працівників книгозбірні.
   З цієї нагоди в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей організована виставка-панорама «Моя Україна – єдина країна». З матеріалів представлених на виставці відвідувачі дізналися про яскраві віхи становлення України як держави з часів її заснування і до сьогодення. Доповненням виставки-панорами є мальовнича експозиція: величні символи України в обрамленні українських краєвидів; хлопчика і дівчинки в національних костюмах; голубів, які здіймаються в небо як символ миру і щасливого майбутнього. Тут же розміщена мапа України із звертанням до Господа: «Боже, храни Україну!». Все це пронизане любов’ю до рідної Вітчизни, мріями про мир і благополуччя.
   Бібліотекарі Ніна Бєльська і Рена Кулініч подарували юним тростянчанам святкову мозаїку «Незалежна і єдина – наша ненька Україна». Вона складалася з декількох фрагментів: історичного екскурсу «Тримайся країно! Бо ти в нас єдина», інформаційної хвилинки «Синій, як море, як день золотий, з неба і сонця наш прапор ясний», вікторини «Це моя Україна, це моя Батьківщина», поетичної хвилинки «Україно, ти для мене диво!», гри «Чарівний соняшник».
   На святі звучали пісні і вірші про Україну у виконанні Каті Таран, Владика Шевченка, Лілі Сотнікової, Віталіни Бондарєвої, Артемка Сотнікова. Приємно було бачити усміхнені обличчя дітей, відчувати їх гарний настрій, радіти з приводу їх активної участі у ігрових змаганнях, за що кожен учасник заходу отримав солодощі.
   З великою цікавістю школярі розглядали вишиті бісером ікони з виставки «Боже, храни Україну», які презентувала для перегляду тростянчанка Ольга Кузьменко та куточок виробів декоративно-прикладного мистецтва «Український побут». Насамкінець свята школярі помолилися за Україну.













Немає коментарів:

Дописати коментар