пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

З Україною у серці творимо дива



   Творчий майстер-клас «З Україною в серці творимо дива» організували працівники Тростянецької районної бібліотеки для дітей в приміщенні клубу цукрозаводу. Саме тут близько двох років працює гурток декоративно-прикладного мистецтва під керівництвом Тетяни Есауленко. Вона дуже відповідально відноситься до своєї справи, любить дітей, спонукає їх до творчості своїм прикладом, створює в дитячому колективі позитивний настрій та позитивні емоції. Це є важливим стимулом виховання працелюбності у підростаючого покоління. В гуртку кожен бажаючий може навчитися виготовляти власними руками різноманітні поробки. Тому бібліотекарі й вирішили запропонувати провести майстер-клас саме в цьому закладі, бо тут відповідальний керівник гуртка та завзяті дітлахи. Працівники бібліотеки організували декілька творчих майданчиків, на яких кожен з учасників заходу міг знайти собі заняття до смаку: читці – декламувати, співаки – співати,  гімнасти – крутити «колесо» та робити всілякі трюки, умільці – робити поробки з мушлів. А під час перерв гратися на ігровому майданчику.
   Ведуча заходу Ніна Бєльська розповіла юним книголюбам про численні хобі, якими можна і варто займатися влітку, а також про книги і журнали із організованої бібліотекарями книжкової виставки-експозиції «З Україною в серці творимо дива». Виставка була наповнена не тільки печатною продукцією, а ще й вабила око різноманіттям дитячих виробів.
   Тетяна Есауленко провела презентацію творчих робіт своїх вихованців, коротко характеризуючи техніку виконання виробів. Вона зауважила, якщо чогось шматочок на долоні у вас дрімає і чим він стане, ніхто не знає. Чи квіткою, що радує всіх нині ? Чи пташкою у гіллі на калині, метеликом яскравим і легким? Чи деревом, чи зайчиком швидким? Ви потрудіться добре всі, будь-ласка, настане диво – оживе прекрасна казка. І запросила присутніх на майстер-клас по виготовленню невеликих морських картин із черепашок та оздобленню ними рамок для фотознімків. Діти обклеювали рамки різними за кольором, формою і розміром черепашками. Дехто навіть ускладнював виріб, прикрасивши його квітами, симетричними мозаїками. Під час роботи з морськими черепашками були ігрові перерви, на яких юних умільців розважала бібліотекар Рена Кулініч. Учасники заходу залюбки співали, декламували вірші, грали в ігри, навіть крутили «колесо» і робили «березку». Найбільше сподобалися учасникам заходу ігри «Власні ручки роблять модні штучки», «Креативні вироби з картону», «Прикрась капелюшок» та інші. Найактивнішими на майстер-класі були Марія Кулініч, Максим Харевський, Ангеліна, Карина, Аріна Карімови. Вироби у них вийшли просто чудові, їх цінність не тільки в майстерності, а в щирій доброті, що йде від серця, до серця. У юних вихованців різні смаки та уподобання, та всіх їх об’єднує жага до творчості. Захопленість, впевненість, оптимізм, з якими творили діти, дали свої плоди. А кращою винагородою за це стала щира вдячність глядачів та невеличкі сувеніри від бібліотеки.
























Немає коментарів:

Дописати коментар