четвер, 3 грудня 2015 р.

А ти міг би повторити подвиг дідів і батьків?





До Дня Збройних Сил  України бібліотекарі Тростянецької бібліотеки для дітей провели відкритий діалог «А ти міг би повторити подвиг дідів і батьків?» для учнів 8-а класу спеціалізованої школи №2. На заході був присутній учасник бойових дій в зоні АТО доброволець Сергій Олександрович Самойленко. З розповіді бібліотекарів діти дізналися історію створення  Збройних Сил України, на які покладаються оборона країни, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності.  Про  сучасну українську армію, її обороноздатність школярі дізналися з мультимедійної презентації «За Україну, її волю, за життя!».
 Гість заходу розповів про нелегкі армійські будні,  про важкі моменти під час боїв, про відносини з місцевим населенням, про підступні вилазки ворога, про допомоги волонтерів та важливість підтримки захисників Вітчизни.
 Діти разом з героєм АТО обговорювали такі важливі питання : «Що означає для тебе слово патріот?», «Які риси характеру необхідно виховувати в собі, щоб бути справжнім громадянином України?», «Твоє ставлення до подій на сході України?», «Що, на твою думку, треба зробити для збереження миру і спокою в Україні?», «Чи міг би ти повторити подвиг дідів і батьків?». В діалозі діти дійшли висновку, що вони є патріотами своєї держави, а отже могли б повторити подвиг дідів і батьків. Доповнив захід патріотичний  «Поетичний марафон».
 Учень 8-а класу Кирило Арнаутов став переможцем обласного туру сімейного конкурсу «Книга памяті мого роду». У відеокнизі він розповів про свого  героїчного дідуся Запорожця Кирила Івановича, ветерана Другої світової війни. Учень провів паралель між дідусем-фронтовиком і воїнами АТО, які боронять свою землю на сході України. Грамоти і подарунок від обласної дитячої бібліотеки ім. Островського Кирилу Арнаутову вручив гість заходу. Сергій Олександрович зробив подарунок бібліотеці - книгу  О.Субтельного «Історія України».
 Саме такі зустрічі формують у школярів  патріотичні почуття, виховують громадянина-патріота, який готовий у будь-який час стати на захист своєї Батьківщини.


















Немає коментарів:

Дописати коментар