четвер, 21 січня 2016 р.

Моя Батьківщина – то прадідів слава, єдина родина, єдина держава



 22 січня – День Соборності та Свободи України. Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. У цей день ми вшановуємо нашу Батьківщину, нашу Україну, вшановуємо країну з тисячолітньою історією і унікальною спадщиною. Це свято загальноукраїнського, загальнодержавного єднання відзначається в усіх куточках країни.
  На відзнаку 97-ї річниці проголошення Соборності України для школярів міста  в бібліотеці  відбулася інформина «Моя Батьківщина – то прадідів слава, єдина родина, єдина держава». Бібліотекар Валентина Гладун привітала присутніх зі святом – Днем Соборності і Свободи і відзначила, що 97 років назад була втілена мрія українського народу  про єдність держави, розповіла про становлення України як держави, про славних синів українського народу, які боролися за втілення ідеї відродження соборності країни. Дітей зацікавила книжкова виставка - інсталяція «Історичні уроки єднання». Основу виставки складають книги, що висвітлюють період діяльності ЗУНР та УНР, а також особливості соборницького процесу доби української революції, передумови та причини укладення Акту возз'єднання. Представлені на виставці видання роз’яснюють значення соборності в політичному житті сучасної України. Про довгий і тернистий шлях України до соборності  йдеться в цікавих документальних джерелах. Читачі мали змогу доторкнутися до знаменних подій початку ХХ століття.
 День Соборності та Свободи – це запорука існування неподільної України, це нагадування про те, що сила нашої держави – в нашій єдності.





Немає коментарів:

Дописати коментар