четвер, 5 травня 2016 р.

І пам’ять, і шана, і слава усім, хто фашизм переміг



 У травні, у дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Перемоги, свято «зі сльозами на очах» ... Велика ціна цієї перемоги – це мільйони загиблих та мільйони поранених, а скільки загиблих від тяжких ран в повоєнні роки, а мільйони зламаних людських життів.…Пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях.
 В районній бібліотеці для дітей пройшов день інформації «І пам’ять, і шана, і слава усім, хто фашизм переміг». В рамках цього заходу користувачі бібліотеки,  учні 8-а класу СШ№2, відвідали   районний краєзнавчий музей. В залі бойової слави головний зберігач фондів Олена Калашник познайомила відвідувачів з представленими експонатами, численними документами, що розповідають про жахіття війни в нашому краю, рух опору окупантам, про визволення району. Школярам було цікаво дізнатися, що під час окупації Тростянеччина  була партизанським краєм. Жителі міста і району вели збір інформації про ворога, проводили диверсійну роботу, й тим самим, допомагали наближати велику Перемогу.
 В читальній залі бібліотеки для школярів шкіл міста організована книжкова виставка-реквієм «Вогонь війни у пам’яті навічно», на якій була представлена література про війну і людей, які захистили рідну землю від коричневої чуми. Біля виставки бібліотекарі провели  огляд літератури «Пройшла війна стежками долі».  Користувачі Бібліо–Інтернетом в комп’ютерній залі переглянули воєнну хроніку та документальний фільм «Битва за Київ». 




 


Немає коментарів:

Дописати коментар