пʼятницю, 20 липня 2012 р.

Поле чудес в дитячому відділенні райлікарні


В практиці нашої книгозбірні бібліотекарі полюбляють  використовувати таку форму роботи, як гру. Саме ігри користуються у дітей найбільшою популярністю, бо вони  несуть у собі елементи  незвичайності, неформальності, святковості і дають сприймати поданий матеріал більш емоційно.



            Так, 20 липня районна  бібліотека для дітей, дотримуючись свого девізу “Бібліотека іде до дітей”, вже в котре виходить  за межі своєї будівлі. На цей раз дорога пролягла до райлікарні в дитяче відділення. На працівників бібліотеки Н.Бєльську, С.Світенка чекали 18 діток літнього табору.

            Бібліотекар порадувала юних читачів імпровізованою інтелектуальною грою “Поле чудес”.
         Діти навіть не здогадувались, що дитяча іграшка дзига зі стрілкою може замінити справжній барабан. Кольорові сектори притягували дитячі погляди та викликали зацікавленість. Дітлахи з задоволення крутили незвичайний “барабан” та відповідали на запитання казкового сектору, “шевелили” мізками в загадковому, ну, а в розважальному гралися в ігри: малювали з зав'язаними очима, носили кульки на тацях, знайомилися зі знахідкою та інше. Користувачі мали змогу згадати все прочитане, почуте, вивчене та показати свою ерудицію присутнім. Майже всі проявили активність, кмітливість, винахідливість. Атмосфера заходу була теплою  та  не вимушеною. Було гамірно і весело. Адже, де гра — там і радість. Але , яка радість без солодощів. Переможених не було, всі учасники гри отримали солодощі від  благодійного фонду “Тростянеччина — рідний край”. В якості загального призу для всіх були мультики.

            Метою нашого заходу було - показати дітям, що бібліотека це не тільки “дім” книг, але ще і територія захоплюючих і веселих ігор. Своєї мети працівники бібліотеки досягли.

Немає коментарів:

Дописати коментар