середу, 5 червня 2013 р.

Екологічна експедиція «Барвами мережана Україна»

     Все, що людині потрібно для життя, вона отримує від природи. З дитячих літ ми звикаємо до світу цієї краси. Але слід завжди памятати, що природа є цінним скарбом, а ми лише її частинка! А скарб потрібно берегти завжди і всюди, ставитись до нього з любовю і турботою.
   Виховувати екологічно свідому людину слід змалку, - саме так вважають провідний спеціаліст з екоосвіти Гетьманського національного природного парку Н.М. Євдокимова  і бібліотекарі районної бібліотеки для дітей Н.М. Бєльська і О.М. Колцун. Саме ці люди організували і провели екологічну експедицію «Барвами мережана Україна» до Тростянецького лісгоспу та урочища «Нескучне», на яку запросили учнів 4-х класів СШ№2.
   Час проведення експедиції обрано було не випадково, адже 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Про що любязно нагадала учасникам експедиції Н.М. Євдокимова і коротенько розповіла про знаменну дату.
   Біля теплиць Тростянецького лісгоспу дітей зустрів екскурсовод М.О. Красніков. Він розкрив найбільші таємниці дивовижної колекції історій із життя рослин Тростянецького дендропарку.
   Подивували учнів ніколи раніше не бачені тюльпанові та оцтові дерева, платани, модрини. Викликали захоплення насадження кущів барбарису та зарості верби сріблястої. Екскурсія була цікавою і пізнавальною.
   Перебуваючи в теплиці лісгоспу, діти отримали від бібліотекарів завдання: визначити рід деяких рослин. Учасники заходу звернулися до книг природничого характеру – і завдання було виконано.
   Потім учні разом з дорослими спустилися пагорбом до упорядкованих криниць з холодною водою. Тут відбулася екологічна акція «Чисте довкілля», запропонована працівником Гетьманського національного природного парку Н.М. Євдокимовою. Діти охоче, змагаючись, прибирали сміття на території відпочинку тростянчан.
    Після проведення акції бібліотекарі О.М. Колцун і Н.М. Бєльська, провели цікаві ігри та вікторину, зокрема: «Квітка-семиквітка», «Вітрячок», «Пізнаємо природу». Далі всі бажаючі заходу могли виступити з короткою промовою «За захист природи голосую!» В своїх промовах діти закликали всіх небайдужих памятати, що земля потребує нашої турботи та дбайливого ставлення до себе. Тож зберігаймо її красу і неповторність для нащадків!
   А ще кожен учасник експедиції отримав солодощі від Шоколадної фабрики та благодійного фонду «Тростянеччина – рідний край», та закладки для книг від Гетьманського національного природного парку.
 



 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар