вівторок, 4 червня 2013 р.

Вся справа в капелюсі

   Чудово провели час в районній дитячій бібліотеці учні 5--6-х класів СШ№5. Для них бібліотекарі підготували і провели пізнавально-розважальну програму Вся справа в капелюсі. “ Заздалегідь в читальній  залі було зібрано дивовижну колекцію головних уборів. Жіночі капелюшки приваблювали погляди дівчат, військові кашкети перехоплювали подих у хлопців, а рицарський шолом із середньовіччя визвав захват у всіх присутніх.
   Цікавою виявилася історія виникнення капелюха,  яку розповіла ведуча Н.Бєльська. Із довідника фразеологізмів діти дізналися, що означають вирази:”Справа в капелюсі “,”Закидати шапками “,”Дати по шапці  “ та ін.. Безліч цікавої, пізнавальної інформації хлопці та дівчата з довідкової літератури, наприклад: як голосували козаки на Січі; у яких стилях танців використовується бандана та ковбойський капелюх; жіночий чи чоловічий головний убір-болівар; як по-сучасному називають свій шолом пожежники,шахтарі, солдати; та який головний убір вибере чоловік, зодягнений у кольчугу? Поки дітлахи гортали сторінки розумних книжок, шукаючи відповіді на поставлені запитання, на заході з’явився Карлсон(О.Колцун), який запропонував дітям розважатися далі разом. Прийнявши пропозицію веселого чоловічка, присутні охоче брали участь у різноманітних розвагах. Найбільше сподобались: конкурс Що ти знаєш про  капелюх?  “,ігри Закинь головний убір на гачок вішалки  “,”Аксесуари для капелюшка  “, “Зберись на відпочинок  “, “Якби я був чарівником  “ та інші.
     Здавалося, що іграм, пустощам, веселощам не буде кінця. Читальна зала час від часу вибухала гучним сміхом, оплесками, вигуками підтримки. Півтори години радості промайнули як одна мить, а солодкі призи ще більше додали  дітям настрою.
 






 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар