середу, 29 січня 2014 р.

Під Крутами біль, під Крутами кров…

 
Славними рядками в книгу української історії вписано героїчний подвиг юнаків, що полягли за незалежність молодої Української Держави на станції Крути 29 січня 1918 року. Бій під Крутами - це героїчна й водночас трагічна сторінка нашої історії. В час смертельної для молодої української держави небезпеки на її захист стала патріотична юнь. Крути-це великий етап великої боротьби українського народу за визволення, це Голгофа українського студентства, української молоді.
      Цій скорботній даті в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей був присвячений урок мужності "Під Крутами біль, під Крутами кров…Про давню трагедію згадуєм знов “. Діти,затамувавши подих, слухали розповідь про трагічні події дня 29 січня 1918 року. Бібліотекар Валентина Гладун повернула із забуття імена тих героїв, що залишилися невідомими. Розповідь не залишила байдужими присутніх учнів 9 класу СШ№1. За допомогою фільмів, презентацій, пісень і віршів, підлітки перегорнули незабутню сторінку історії свого народу.
    Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.
      





Немає коментарів:

Дописати коментар