середу, 14 травня 2014 р.

Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став

В дні перемог і в дні поразок
В щасливі дні і в дні сумні
 Іду з дитинства до Тараса,
 Несу думки свої земні.
 (Ю. Рибчинський)
       До постатей, які назавжди залишилися в історії  людства, яких пам’ятають і шанують народи, належить великий український митець  Тарас Григорович  Шевченко. Золотими літерами в історію рідної України увійшло ім’я Великого Кобзаря. В усьому світі цього поета, художника, митця знають, шанують, величають, називають Генієм і Пророком.Творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка належать до скарбів світового значення. Тарас Шевченко – наша душа, наша мудрість.  Його творчість – це заповіт для всіх у справі збереження рідної мови.
       У рамках року Шевченка й з нагоди 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря  в районній бібліотеці для дітей було проведене літературно-музичне свято " Хто Шевченка прочитав, той багатим серцем став", на який були запрошені учасники і переможці обласного літературно-мистецького проекту «Дитяча Шевченкініана до ювілею Кобзаря», користувачі Тростянецької районної бібліотеки для дітей та Кам' янської , Боромлянської, Станівської, Гребениківської сільських бібліотек-філій.  Багато цікавого та нового про долю великого поета дізналися учні  з виступу ведучої бібліотекаря Валентини Гладун. Разом з нею діти здійснили відеоподорож «Тарасовою стежкою»,подивились короткометражний фільм " Історичні постаті України" , послухали  пісні у виконанні сучасних співаків на слова Шевченка у  стилях поп і фольк .З презентацій "Шевченко-художник " та " Пам'ятники Шевченку в світі'' діти дізналися про поета як портретиста, пейзажиста, та як шанують Тараса Григоровича в усьому світі. Високо оцінили присутні буктрейлер "Кобзар " переможця конкурсу буктрейлерів, десятикласника СШ№5 Максима Прядки, який нещодавно проходив в центральній районній бібліотеці.
      До вітального слова була запрошена заступник директора по роботі з дітьми Раїса Володимирівна Михайлюченко, яка привітала усіх учасників  обласного літературно-мистецького проекту "Дитяча Шевченкініана до ювілею Кобзаря".  Розпочалась урочиста церемонія нагородження. Всі конкурсанти були нагороджені подяками і грамотами від бібліотеки і солодкими подарунками від нашого спонсора шоколадної фабрики.  Учениця 6-б класу СШ№2  Надія Дяченко зайняла 2-е місце в номінації "Краща вишивка ". Вона отримала грамоту і особливий солодкий приз.
   Сьогодні діти Тростянеччини дарували Шевченку свою вдячність, шану, талант і щиру любов. Успіхів,наснаги і творчого натхнення вам, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар