вівторок, 27 травня 2014 р.

Хто здоровий, той не плаче, жде його в житті удача

      В Тростянецькій районній бібліотеці для дітей з успіхом  пройшов День інформації «Хто здоровий, той не плаче,  жде його в житті удача» для учнів молодшої та середньої ланок СШ№5 .
      Як зазначила ведуча заходу Ніна Бєльська, здорова людина є життєрадісною,жвавою, енергійною. В усі часи люди особливу увагу звертали на своє здоров’я, піклувалися про нього, винаходили все нові й нові ліки від хвороб і способи зміцнити свій організм та залишатися бадьорими на довгі роки. Адже, будучи хворими, важко втілити в життя свої мрії, вчитися, працювати. Всі ми хочемо бути міцними і здоровими. Але чи будемо ми такими - великою мірою залежить від нас. Недаремно народна приказка говорить; «Здоров’я не купиш за гроші».
       Учасники заходу   разом  з   Ніною Миколаївною визначали основні складові здорового способу життя в формі веселого віршограю. Поради щодо особистої гігієни, повноцінного харчування, убезпечення себе від інфекціонних хвороб, вживання якісної питної води з Тростянецьких джерел дала юним читайликам санітарний лікар, начальник відділу моніторингу санітарно-епідемологічної станції Юлія Василівна Скулімовська. Присутні зацікавлено слухали гостю, ставили їй багато запитань.
       На жаль, крім добрих і мудрих порад діти можуть отримати і шкідливі. Так сталося і на нашому заході. Не втрималася від спокуси дати свої нікчемні поради і стара Шапокляк, роль якої зіграла бібліотекар Валентина Бруєва. Але її сподівання були марні, діти не погодилися їх виконувати. Особливе захоплення у школярів викликала гра-змагання «Здоровий будеш усе здобудеш!» Вони з задоволенням брали участь у конкурсі «Чистюлі», змаганні «Веселі старти»,грі «Нагодуй ляльку».
      Завершився захід переглядом повчального мультика від Смішариків «Азбука здоров’я». Діти довго не розходилися, ділилися враженнями, гортали журнали і книги з книжкової виставки «Бережи здоровя змолоду».

 
 


 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар