четвер, 5 лютого 2015 р.

Дай нам, Земле, з джерел твоїх сили


  «Дай нам,Земле,  з джерел твоїх сили» - саме під такою назвою відбулося екологічне свято в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей для учнів 5-а  класу СШ№3. Воно було присвячене Всесвітньому дню водно-болотних угідь. На захід бібліотекарі запросили провідного фахівця відділу екологічної освіти ГНПП Наталію Миколаївну Євдокимову .
  Вона ознайомила учасників свята з процесами утворення боліт, про їх місця розташування, розповіла про пристосування рослин і тварин до умов життя на болоті, залежність , яка існує в цьому середовищі, зв’язок людини з природою та результатами впливу на неї. Діти з цікавістю переглянули презентацію короткометражного фільму «Гетьманський національний природний парк та його водно-болотні угіддя», з якого дізналися багато цікавої інформації, зокрема про особливості утворення боліт на території парку.
  Несподіванкою для дітей стала зустріч з Кікіморою болотною(Рена Кулініч), яка намагалася збити дітей з пантелику в інтелектуальній грі «Еко-ерудит». Найкмітливішими в грі виявилися Лера  Кожушко, Катя  Логвиненко, Денис Нишкур та  Богдан Ханін.
  Повчальною  була історія, яка трапилася з мешканцями на одному болоті. Учні 5-го класу інсценізували казку Олександра Пархоменка «Як жаби болото осушили». Роль жабок майстерно виконали Катя Слабоспицька, Віталій Трофімцов, Ліза Мірошниченко.
  Учасники заходу дійшли висновку, що болотам належить важлива роль у природі. А щоб ще більше дізнатися цікавинок про тваринний і рослинний світ боліт, гостям заходу бібліотекар Ніна Бєльська  запропонувала переглянути літературу з виставки-інсталяції «Буду я природі другом». Свято в бібліотеці завершилося чарівним танком «Водяні краплинки» у виконанні Аліни Сідаш, Каті Слабоспицької та Лілі Негоди.



















Немає коментарів:

Дописати коментар