пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

Афганістан - далекий і чужий, у нашій пам’яті живий


  З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-річниці виведення військ з Афганістану в Тростянецькій районній бібліотеці  для дітей відбулася зустріч учнів 6 класу СШ №1 з воїном-інтернаціоналістом, підполковником запасу  Сергієм Павловичем Сайко.
  Затамувавши подих учні слухали розповідь гостя заходу, якому довелося побувати у самому пеклі  «афганської» війни. Його спогади про службу на території Афганістану, перший бій, про біль втрат бойових побратимів, з якими ділив армійську долю, нікого не залишили байдужими. Зі щемом і сумом лунали слова в тиші читальної зали про ту далеку війну з вуст бібліотекаря Ніни Миколївни Бєльської.
 Учні переглянули фрагменти відеофільму «Прощавай, Афгане!». Школярі ставили багато запитань, що стосувалися пережитих подій, дізналися, які риси характеру допомагали солдатам в бою, які якості необхідно виховувати в собі майбутнім захисникам Вітчизни.Закінчилася зустріч фотосесією з воїном-інтернаціоналістом.
 Війна-це не лише біль тих, хто воював, але й трагедія тисяч і тисяч людей. Обов’язок кожного-пам’ятати і шанувати полеглих,і піклуватися про живих.      
 Низький уклін вам, воїни-інтернаціоналісти!




   

Немає коментарів:

Дописати коментар