четвер, 19 лютого 2015 р.

Свічка плакала в скорботі


   Події  на Майдані Незалежності  в Києві назавжди увійдуть в історію України, як досить трагічна її сторінка, проте герої, які творили цю історію, запам’ятаються, насамперед, як герої Небесної Сотні. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не можуть залишити байдужими нікого.
    На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості українців, які віддали своє життя під час Революції Гідності районна бібліотека для дітей  в СШ№5 провела годину-реквієм «Свічка плакала скорботно», учасниками якої стали  школярі 9-а класу. Ведуча Валентина Гладун розповіла про трагічні події листопаду 2013 - лютого 2014 років, коли  після жорстокого розгону мирного протесту студентської молоді проти припинення підготовки до підписання угоди про Євроінтеграцію, тодішня злочинна влада віддала злочинний наказ застосувати зброю і зробити «зачистку» Майдану. Тисячі поранених і більше 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Небесна сотня викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну державу. 
     Учениці 9-а класу Єлизавета Рубан, Аліна Соляник, Юля Яценко декламували поезію,присвячену подіям на Майдані. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх вояків, які загинули на Сході України. Захід супроводжувався  презентацією «Герої не вмирають», хронікою Євромайдану, відео «Небесна сотня», «Мамо, не плач». Усім відома пісня «Гей, плине кача…» вкотре розбудила тривожні спогади, у присутніх бриніли сльози на очах.
За право жити у єдиній незалежній державі наш народ платить досить високу ціну – життя своїх синів. То ж слава Героям!

 

 
  















Немає коментарів:

Дописати коментар