понеділок, 8 червня 2015 р.

Книжкова феєрія літа


    Тростянецька книгозбірня створила сприятливі умови для спілкування дітей влітку. До послуг користувачів книжкові новинки, креативні виставки, дитячі періодичні видання, захоплюючі масові заходи, можливість погратися та поспілкуватися з однолітками, а також посидіти в Інтернеті. З перших днів червня в бібліотеці стартувала програма літніх читань «Книжкова феєрія літа» для дітей шкільних оздоровчих таборів міста.
  Дитяча бібліотека гостинно вітала учнів других класів пришкільного оздоровчого табору СШ№5 на Святі читацьких задоволень «Літній книгограй». Захід пройшов біля ганку бібліотеки, на зеленій галявині. Під звуки веселої дитячої пісеньки дітлахи розмістилися на великому килимі Алладіна. А оскільки килим казковий, то бібліотекар Ніна Бєльська  запропонувала здійснити на ньому  мандрівку в Галактику казок. Діти залюбки брали участь в ерудит-конкурсі «Скриньки незвичайних речей», в яких вони знайшли цвях з підкови Сивки-Бурки, ниточку з Килима-літачка, ґудзик з плаття Попелюшки, окуляри кота Базіліо та багато іншого. Зацікавила дітлахів літературно-розважальна вікторина «Казок країна чарівна», гра «Квітка семицвітка». Як завжди на свято прибули гості: Квіткова фея (Валентина Бруєва) та весела Витівниця (Рена Кулініч), які запропонували учасникам заходу ігровий мікс «Літні забавлянки». Квіткова фея погралася з читайликами в казковій ятці в гру «Що за звуки долинають?». Діти відгадували звуки: шурхіт газети, брязкання ключів, хлюпання води та ін. Фея запропонувала дітям скласти казкові пазли в своїх планшетах. А потім весела компанія разом з Витівницею прикрашала малюнками на асфальті доріжку до бібліотеки. Велике захоплення у малечі викликали рухливі ігри: «Класики», «Істівне – неїстівне», «Веселі стрибунці», «Дивоколо».
   Родзинкою свята став майстер-клас по плетінню браслетів із силіконових  кольорових гумок від Ані Новікової. Дівчинка познайомила зацікавлених з простими способами плетіння «гусеницею», «риб’ячим хвостом», «французька коса» та показала свої яскраві вироби, які з радістю дарує друзям.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар