понеділок, 12 жовтня 2015 р.

День козацтва



  Напередодні Дня українського козацтва та Дня Захисника України в Палаці дітей та юнацтва  у школі раннього розвитку «Паросток» пройшов незвичний урок-подорож до Запорізької Січі. Його провели керівник гуртка «Юний краєзнавець» Палацу дітей та юнацтва Емма Анатоліївна Омельчук та бібліотекар районної бібліотеки для дітей Валентина Василівна Гладун.
 Діти поринули в сиву давнину і дізналися про історію українського козацтва, Запорізьку Січ, військові походи козаків, їх побут та звичаї. У ході цікавої бесіди з використанням фрагментів фільмів про козаків діти дізналися, що українські козаки – це вільні, мужні та сильні  воїни, які боронили Україну від ворогів. Емма Анатоліївна розповіла дітям про останнього отамана Запорізької Січі, нашого земляка, Петра Калнишевського, славетний острів Хортицю, основні риси характеру козаків. Валентина Василівна доповнила розповідь цікавими історіями про  військові походи, переправи на козацьких чайках через Дніпро та Чорне море, перемоги над ворогами під час історичної подорожі «Слава козацька не вмре, не загине». Живий інтерес присутніх викликали цікаві пізнавальні розповіді про козаків, їх життя, любов до рідної землі з книг, які були представлені на виставці-подорожі «Козацькому роду нема переводу».    Маленькі дітки уважно слухали дорослих, активно доповнювали їхню інформацію своїми знаннями, а також активно брали участь  у цікавих козацьких  розвагах, історичній вікторині «Сторінки багатовікової історії», конкурсах «Загадкова скарбничка», «Козацька кмітливість». Яскраво доповнила захід мультимедійна презентація «Тієї слави козацької повік не забудем».   Наостанок усі передивилися мультфільм «Як козаки сіль купували».
 Завдання уроку було виконане – маленькі козачата змогли осмислити себе частинкою великого українського народу, у їх оченятах пробуджувалась гордість до історичного минулого українців. Заняття викликало зацікавленість до пошуку нової інформації щодо історії козацтва,  а інформацію цю можна отримати із цікавих книжок, які можна почитати у районній дитячій бібліотеці. 









Немає коментарів:

Дописати коментар