вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Серпанками легенькими, казками та легендами повито рідний край



 Що ж таке батьківщина? ... Для кожної людини це слово містить у собі щось своє, особисте, особливе. У кожного з нас є свій рідний куточок - своя маленька батьківщина. Це те місто, та вулиця і той будинок, де ми народилися, де зробили свої перші кроки, сказали перше слово, пізнали перші радощі і перші образи.
  Кожен з нас пишається тим, що проживає у старовинному і прекрасному місті Тростянець. В районній бібліотеці для дітей учні 5-б класу здійснили літературно-краєзнавчу мандрівку «Серпанками легеньками, казками та легендами повито рідний край». Під час розповіді бібліотекарів, подорожуючи від століття до століття, діти познайомилися з багатою історією і славними традиціями нашого міста. Хлопчики і дівчатка із задоволенням збирали пазли з видами Тростянця, брали активну участь у краєзнавчій вікторині  «Кожен день я тебе відкриваю, рідне місто кохане моє», конкурсі «Рідний край - моя земля, Батьківщина це моя», де була можливість проявити і розвинути свою ерудицію,  слухали  вірші та пісні, дивились фільми про рідне місто. Презентація «Тростянець - ти найкращий!» познайомила дітей з унікальними світлинами нашого міста.
Зацікавила учнів  виставка–екскурс «Нема кращої землі, ніж та,що зветься рідним краєм», література з якої розповіла школярам про визначні та пам’ятні місця Тростянеччини, познайомила з творчістю тростянецьких поетів, які на своїх сторінках передали любов, ніжність, повагу до нашого рідного міста.






Немає коментарів:

Дописати коментар