четвер, 11 лютого 2016 р.

Болить мені Афганістан, тривожить пам’ять мою душу


15 лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав, віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах. Особливо болісною раною був і залишається Афганістан.
 Вже стали традиційними зустрічі в районній бібліотеці для дітей з воїнами-інтернаціоналістами. На урок мужності «Болить мені Афганістан, тривожить память мою душу» завітали семикласники СШ№1. Бібліотекар Ніна Бєльська  провела історичний екскурс у країну Афганістан і розповіла про земляків воїнів - інтернаціоналістів, зробила презентацію книги Клавдії Бушуєвої «Афганістан - ти біль солдатський».
 Гостями заходу стали учасники бойових дій рядовий Віталій Олексійович Кузьменко і полковник запасу Сергій Павлович Сайко. Колишні  воїни – інтернаціоналісти поділилися своїми спогадами про пережите, про ціну справжньої чоловічої дружби, взаємовиручки і взаємопідтримки. Вони свого часу склали екзамен на зрілість, мужність і гідність. Атмосферу причетності до подій афганської війни забезпечував показ відеоматеріалів та музичний супровід військової тематики. Присутні мали змогу згадати статистику військових втрат, вшанувати пам’ять загиблих воїнів, поспілкуватися з ветеранами афганської війни, які воювали не за ордени і медалі а свято вірили  у виконання свого інтернаціонального обов’язку.
 До уваги читачів була запропонована книжкова виставка – інсталяція «Афганістан: подвиг, біль, пам’ять». На прикладі багатьох трагічних доль воїнів – афганців книги з  виставки доносять до читачів жорстокість війни, героїзм і відвагу солдатів.
Учасники заходу зробили висновок що битви закінчуються, а історія вічна. Увійшла в історію і афганська війна.
 
























Немає коментарів:

Дописати коментар