пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Тут все священне, все твоє, бо зветься просто - краєм рідним.


 Мабуть кожна людина вважає, що її місто, де вона народилася і живе, – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине та неповторне. Отже, нашому неповторному і прекрасному місту Тростянець і був присвячений День краєзнавства «Тут все священне, все твоє, бо зветься просто - краєм рідним», який пройшов у Тростянецькій районній  бібліотеці для дітей. Гостями та учасниками заходу стали користувачі бібліотеки - учні шкіл міста. Бібліотекарі підготували для своїх читачів етнографічний екскурс «Ти з дитинства наймиліша, наша рідна сторона», під час якого разом з дітьми здійснили історичну подорож в минуле нашого міста, познайомилися з його багатою історією і славними традиціями. Присутні дізналися  про його засновників, перших будівельників і видатних людей, які тут жили і працювали. Дітям  продемонстрували визначні і пам’ятні місця Тростянця під час  мультимедійної презентації «Моє квітуче місто». Школярі з задоволенням взяли участь у краєзнавчій вікторині «Стежками рідного краю». На заході звучало багато музики, пісень, віршів, присвячених рідному місту.
  В День краєзнавства відбулася презентація книжкової виставки-знайомства «Диво-перлина-мій Тростянець», книги з якої - це короткий екскурс в історію нашого рідного краю, розповідь про найбільш значимі події на нашій землі, про людей, які залишили добрий слід в історії нашого чудового міста. Біля виставки був проведений бібліографічний огляд літератури «Відкрий для себе рідне місто».
 Користувачі Бібліо-Інтернетом стали учасниками краєзнавчої відео - мандрівки «Моє рідне місто, молоде і вічне».
   В житті кожного народу настає час, коли виникає потреба озирнутися назад, відчути себе частиною тієї великої спадщини, яка залишилася нам від минулого і запитати себе: «Хто ми такі є?». Дати ж відповідь на це запитання можна, лише вивчаючи свій край, його минуле і сьогодення.











































 



Немає коментарів:

Дописати коментар