пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Живуть герої-партизани у пам’яті, легендах і піснях



 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Цей день відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і життя. Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали.
Працівники районної бібліотеки для дітей провели патріотичну годину «Живуть герої-партизани у пам’яті, легендах і піснях» для учнів 9-а класу СШ№2. Бібліотекарі розповіли школярам про історію всенародного спротиву, неоціненний подвиг партизанів, підпільників, дорослих та маленьких героїв війни. За допомогою цікавої і змістовної мультимедійної презентації «Ми йшли у бій не ради слави» бібліотекарі ознайомили дітей з діяльністю партизанів Сумщини, їх значним внеском у перемогу над німецько-фашистськими загарбниками. Особливу увагу приділили юним орлятам партизанських лісів Сумщини. Приємно було побачити в очах дітей розуміння і неприкриту гордість за наших героїчних земляків. Діти з гордістю розповідали про тростянецьких підпільників: І. Ярмош, І Біловол, А.Таран.
 До заходу була організована книжкова виставка-спомин «Незламний фронт доблесті і слави», біля якої був проведений огляд літератури «Партизанська мужність і героїзм безсмертні». Школярі з великим інтересом знайомилися з книгами про партизанський рух, які є в нашій книгозбірні.




Немає коментарів:

Дописати коментар