вівторок, 27 вересня 2016 р.

Михайло Грушевський - історик і будівничий нації

 В історії української науки і культури кінця ХІХ століття – першої третини ХХ століття одне із почесних місць по праву належить М. Грушевському – видатному вченому, людині широкої ерудиції, надзвичайної працьовитості.
 До 150-річчя від дня народження видатного українця  в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей було проведено історичне досьє «Михайло Грушевський-історик  і будівничий нації». Учасниками заходу стали дев’ятикласники СШ№1. Бібліотекарі розповіли дітям  про цікаві факти з біографії видатного українського історика та політичного діяча, голови Центральної Ради (1917-1918 рр.), мали можливість оцінити величезний внесок Михайла Грушевського у розвиток української державності.
 Багато нового і цікавого про Грушевського присутні дізналися з фільму «Обличчя української історії». Школярі  здійснили віртуальну екскурсію до музею М. Грушевського під час мультимедійної презентації «7 цікавих фактів про музей Михайла Грушевського у Львові»,  взяли участь у вікторині «Михайло Грушевський – видатний представник української історичної науки», декламували  вірші Грушевського - поета.
 Закінчився захід оглядом книжкової виставки-портрету «Велич могутньої постаті». На запропонованій книжковій виставці можна було познайомитись з літературою про життя і творчий шлях М.С.Грушевського, його науковою і публіцистичною творчістю, яка поставила твердий фундамент під наукове українознавство і розвиток української національної історіографії.






Немає коментарів:

Дописати коментар